Week 14-2009

29-3

Zomertijd! Lekker een heel stuk lopen in de uiterwaarden bij Gendt. Op mijn camera zit het kleine pancakelensje 40 mm. Mooi lensje vind ik dat! Klein maar fijn! De kleurverzadiging zet ik vandaag 2 streepjes hoger en het contrast en de scherpte een streepje minder.
Ik oriënteer me op een macro-objectief zodat deze mosjes nog mooier in beeld komen.
Fijn zo'n extra uurtje licht!

20.00 uur
31-3

Vandaag heeft Marina bij de bushalte de collage aangenomen die ze van Agnes en mij nog zou krijgen voor de geboorte van Brenthe. Nu mag hij hier ook gezien worden. Wij hebben het met veel plezier gemaakt en hopen dat zij er blij mee zijn. In het echt is het een afdruk van 40/60 cm geworden.
"Bokeh" noemen ze dat. BOKEHWATTE ?? Zo'n vage achtergrond met van die licht-rondjes/vlekjes. Hoe groter je diafragma kan hoe beter het resultaat. En een beetje zon erbij doet ook wonderen. Dat vind ik mooi ;-)
M'n pancakelensje kan op F2.8 ik word steeds blijer met dit wonderlijke kleine lensje. En hij is zo lekker licht (in gewicht) op de camera. Bij de rechterfoto gebruikte ik F22 en dan is het compleet weg.
Deze foto van 7-12-2008 heeft dat "bokeh" zo mooi tussen de bomen door...
Deze foto van 7-12-2008 heeft dat "bokeh" zo mooi tussen de takken en bladeren op de grond. Op F3.5
1-4

Vandaag heb ik een gebroken dienst met daarin een lange breek.  Ik ga naar Agnes want ik zou haar nog wat uitleggen over Photoshop, maar eerst gaan we een stukje fietsen rondom Beuningen.
Naar het vervolg van week 14-2009